Project Urban PhotoSynthesis wordt mogelijk gemaakt door verschillende betrokken grondleggers en Topsector Water van de Nederlandse overheid. Het succes van dit project zal een forse stimulans betekenen voor de toepassing van gecombineerde systemen die zowel voor opslag van hemelwater, zuivering, verkoeling als energieopwekking zorgen in de stedelijke omgeving. Verder kan deze kennis geëxporteerd worden naar het buitenland, waar vergelijkbare daken gerealiseerd kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Aedes Real Estate heeft het initiatief voor dit project genomen omdat zij meer willen ontwikkelen dan gebouwen alleen. Bij alle projecten kiezen ze ervoor om de lokale gemeenschap te versterken, met nadruk op het verbeteren van de leefomgeving binnen, maar ook buiten, om het pand heen. Het is de passie voor elk project die ze drijft om steeds nieuwe manieren van denken aan te boren. Hoe verzoenen we de vaak zo tegenstrijdige belangen van mens en planeet met elkaar? Het antwoord op de vaak complexe uitdagingen, is dat ze deze altijd met hart, hoofd én geweten aangaan. Vanuit stichting Aedes Cares hebben zij Project Urban PhotoSynthesis gefinancieerd. Vanuit deze stichting levert Aedes Real Estate bij diverse bouwprojecten een aantoonbare bijdrage aan de verbetering van leefomgevingen. In de ontwikkeling van Mannoury doen ze dit door middel van dit wetenschappelijke onderzoek, maar ook door de CO2-uitstoot van de bouw én 25 jaar exploitatie volledig te compenseren.
Permavoid is gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten en toepassingen voor technisch hoogwaardig en betrouwbaar waterbeheer, gestoeld op de principes van Nature-based Solutions. Door slimmer met water om te gaan en groene ruimte te faciliteren wordt er aan de daadwerkelijk klimaat robuuste stad gewerkt.
ECOFYT is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in helofytenfilters: het zuiveren van (afval)water met behulp van natuurlijke principes. We maken gebruik van planten en hun symbiose met bacteriën, die dat 'afval' als voedsel zien. Op een eenvoudige wijze en met een minimum aan energie wordt zo een kringloop gesloten.
Gemeente Amsterdam: De doelstellingen van het project sluiten aan bij doelstellingen ten aanzien van klimaatadaptatie van de Gemeente Amsterdam. De gemeente heeft daarbij specifieke interesse in het effect op de hoeveelheid afvalwater naar het riool, eventueel hergebruik van water voor groen in de Openbare Ruimte en gedrag van bewoners zowel ten aanzien van gebruik van regenwater als van waarde van in een groen gebouw wonen of tegen een groen gebouw aankijken.
KWR genereert kennis om de watersector in staat te stellen water-wise te opereren in onze verstedelijkte samenleving. Bij KWR voelen we een professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van water. Onze wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties die daaruit voortvloeien, dragen wereldwijd bij aan een duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.
SDR Elektrotechniek is een Amsterdams installatiebedrijf. SDR brengt kennis in over de aansturing en installaties voor het te ontwikkelen systeem
Techniplan Adviseurs is een onafhankelijk raadgevend ingenieursbureau op het gebied van installaties, energie en milieu. Techniplan ontwikkelt praktische, effectieve maar vooral duurzame oplossingen. Voor nu maar dus vooral ook voor later. Kosten-, energie- en milieubesparend.
Topsector Water werkt aan wateruitdagingen om de welvaart te verhogen. Vijf kernteams met leden uit de gouden driehoek zorgen voor ondersteuning van de innovatieve ondernemer. Wij geloven in de innovatiekracht van Nederland.
Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. We zorgen voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Het Rainproof programma heeft als doel: Amsterdam bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hoosbuien. Sterker nog: we willen het gratis regenwater, dat nu afgevoerd wordt, beter benutten.